Telefoonnummer

+ 31 (0)6 180 53 104

Email

informatie@puurirene.nl

Openingstijden

op afspraak

Bindweefselmassage is een vorm van massage die gericht is op het stimuleren en manipuleren van het bindweefsel van het lichaam. Bindweefsel is een veelvoorkomend weefsel in het lichaam dat zich om spieren, botten, gewrichten, organen en bloedvaten bevindt. Het speelt een essentiële rol bij het bieden van structuur en ondersteuning aan verschillende lichaamsdelen.

Ontwikkeld in 1920

De techniek van bindweefselmassage werd voor het eerst ontwikkeld door de Duitse fysiotherapeut Elizabeth Dicke in 1920. Het doel van deze massage is om het bindweefsel losser te maken, de doorbloeding te verbeteren en eventuele verklevingen te verminderen. Het wordt vaak gebruikt om spanning en pijn in de spieren en gewrichten te verminderen en om het bewegingsbereik te verbeteren.

Intense druk

Tijdens een bindweefselmassage gebruikt de masseur langzame, diepe en vaak intense druk en wrijving op specifieke delen van het lichaam. Deze druk kan soms ongemakkelijk aanvoelen, vooral als er verklevingen of knopen in het bindweefsel aanwezig zijn. De massagebewegingen worden vaak uitgevoerd met de handen, vingers, knokkels of ellebogen.

Enkele voordelen van bindweefselmassage

  1. Vermindering van spierspanning en pijn: Door het losmaken van het bindweefsel kunnen gespannen spieren ontspannen en pijn verminderen.
  2. Verbeterde doorbloeding: De massage kan de bloedcirculatie verbeteren, wat kan leiden tot een betere toevoer van voedingsstoffen en zuurstof naar de weefsels.
  3. Verbeterde mobiliteit en flexibiliteit: Bindweefselmassage kan helpen bij het vergroten van het bewegingsbereik en de flexibiliteit van de gewrichten.
  4. Verlichting van littekenweefsel: De massage kan helpen bij het verminderen van verklevingen en littekenweefsel na verwondingen of operaties.
PuurIrene in Baarle-Nassau verzorgt bindweefselmassage

Niet voor iedereen

Bindweefselmassage is echter niet geschikt is voor iedereen. Mensen met bepaalde medische aandoeningen, zoals huidaandoeningen, bloedstollingsstoornissen, infecties of open wonden, moeten vooraf met een arts overleggen voordat ze een bindweefselmassage ondergaan.

Maak een afspraak

Bindweefselmassage kan variëren in intensiteit en effectiviteit, afhankelijk van de vaardigheid en ervaring van de massagetherapeut. Als u geïnteresseerd bent in het ondergaan van een bindweefselmassage in de regio Baarle-Nassau, neem dan contact op met PuurIrene en bespreek je specifieke gezondheidsbehoeften en verwachtingen, zodat we de massage kan aanpassen aan uw persoonlijke behoeften.

Aanbevolen artikelen

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *