Telefoonnummer

+ 31 (0)6 180 53 104

Email

informatie@puurirene.nl

Openingstijden

op afspraak

Microneedling is een cosmetische procedure die de huid stimuleert om nieuw collageen en elastine te produceren, wat kan leiden tot een gladdere, stevigere en jonger ogende huid. Hieronder volgt een uitgebreide uitleg van microneedling, de oorsprong, het proces en de voordelen.

Oorsprong van microneedling

Microneedling, ook bekend als percutane collageeninductietherapie, heeft zijn oorsprong in de jaren 90. De dermatoloog Dr. Desmond Fernandes uit Zuid-Afrika wordt beschouwd als de grondlegger van deze techniek. Het idee achter microneedling is om de huid ’te verwonden’ om een natuurlijke genezingsreactie te triggeren.

Het proces van microneedling

Tijdens een microneedling procedure gebruikt de specialist een dermaroller – een klein apparaatje met honderden kleine naalden – of een microneedling pen om minuscule gaatjes in de huid te prikken. Deze naalden reiken tot de dermis, of de middelste laag van de huid, waardoor kleine wondjes ontstaan.

Productie van collageen

Dit proces stimuleert de productie van collageen en elastine, proteïnen die essentieel zijn voor de elasticiteit, stevigheid en algehele gezondheid van de huid. Hoewel de procedure enige ongemak kan veroorzaken, wordt deze meestal uitgevoerd met een plaatselijke verdoving om het comfort van de patiënt te verzekeren.

Voordelen van microneedling

Microneedling heeft een reeks voordelen, waaronder:

  1. Verjonging van de huid: Door de aanmaak van collageen en elastine te stimuleren, kan microneedling de huid er strakker en jeugdiger uit laten zien.
  2. Vermindering van littekens en acné: Studies hebben aangetoond dat microneedling effectief kan zijn bij het verminderen van acné littekens.
  3. Vermindering van rimpels en fijne lijntjes: Door de aanmaak van nieuw collageen en huidweefsel te stimuleren, kan microneedling helpen om rimpels en fijne lijntjes te verminderen.
  4. Verbetering van de opname van huidverzorgingsproducten: De kleine gaatjes die tijdens het microneedling proces worden gemaakt, kunnen helpen bij de opname van huidverzorgingsproducten, waardoor hun effectiviteit wordt verbeterd.

Aanbevolen artikelen

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *