Telefoonnummer

+ 31 (0)6 180 53 104

Email

informatie@puurirene.nl

Openingstijden

op afspraak

Roken heeft een nadelige invloed op de huid op verschillende manieren. Ik bespreek enkele invloeden van het roken op uw huid.

Roken draagt niet bij aan een gezonde huid

Roken is niet alleen slecht voor uw luchtwegen en longen, maar het gaat veel verder. In mijn vakgebied beperk ik me tot de gevolgen in de schoonheid van het roken. Laten we er eens een paar bekijken samen.

Vroegtijdige huidveroudering

Roken versnelt het verouderingsproces van de huid, wat resulteert in rimpels, een doffe teint en een verlies van elasticiteit.

Verminderde bloedtoevoer

Nicotine in sigaretten vernauwt de bloedvaten, waardoor de bloedtoevoer naar de huid afneemt. Dit leidt tot een verminderde toevoer van zuurstof en voedingsstoffen, wat kan bijdragen aan een verminderd huidherstel en een verhoogd risico op infecties.

Verhoogd risico op huidaandoeningen

Roken kan het risico op bepaalde huidaandoeningen verhogen, zoals psoriasis, en kan bestaande huidaandoeningen verergeren.

Slechtere wondgenezing

Roken beïnvloedt de productie van collageen, wat essentieel is voor wondgenezing. Dit kan leiden tot langzamere wondgenezing en een verhoogd risico op littekenvorming.

Collageenafbraak

Roken verhoogt de productie van enzymen die collageen afbreken, een eiwit dat essentieel is voor het behoud van de huidelasticiteit en stevigheid. Een verminderde collageenproductie kan leiden tot een dunnere, slappere huid die meer vatbaar is voor rimpels en verzakking.

Vrije radicalen

Sigarettenrook bevat vrije radicalen, die schade kunnen veroorzaken aan huidcellen door oxidatieve stress. Dit kan leiden tot celbeschadiging, vroegtijdige veroudering en een verhoogd risico op huidkanker.

Veranderde huidbarrière

Roken kan leiden tot een verzwakte huidbarrière, waardoor de huid vatbaarder wordt voor externe factoren zoals UV-straling, milieuvervuiling en infecties.

Stoppen met roken

Stoppen met roken is een belangrijke stap om de negatieve effecten van roken op de huid te verminderen en de algehele huidgezondheid te verbeteren. Naast het stoppen met roken, is het ook belangrijk om een goede huidverzorgingsroutine te volgen en de huid te beschermen tegen schadelijke externe factoren zoals UV-straling en milieuvervuiling.

Dit zegt de wetenschap

Hoewel er specifieke Nederlandse dermatologische onderzoeken bestaan naar mijn weten over de effecten van roken op de huid, zijn er enkele internationale onderzoeken beschikbaar die de negatieve effecten van roken op de huid aantonen.

  1. Morita, A. (2007). Tobacco smoke causes premature skin aging. Journal of Dermatological Science, 48(3), 169-175. URL: https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0923181107001345
  2. Uitto, J. (1997). Understanding premature skin aging. The New England Journal of Medicine, 337(20), 1463-1465. URL: https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJM199711133372008
  3. Armstrong, A.W., et al. (2014). Smoking and pathogenesis of psoriasis: A review of oxidative, inflammatory and genetic mechanisms. British Journal of Dermatology, 171(6), 1407-1417. URL: https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1111/bjd.13426
Strakke huid zonder rimpels

Huidverbetering van rokers

Een schoonheidssalon kan verschillende benaderingen hanteren om de huid van rokers effectief te behandelen. Hier zijn enkele tips voor behandelingen en procedures die kunnen helpen om de huid van rokers te verbeteren:

Diepe reiniging

Een grondige gezichtsreiniging kan helpen om de poriën te ontstoppen, dode huidcellen te verwijderen en de huid te ontdoen van onzuiverheden die zich kunnen ophopen als gevolg van roken. Na de behandeling kan de huid weer goed functioneren zonder verstoppingen.

Exfoliatie

Het gebruik van exfoliërende behandelingen, zoals chemische peelings of microdermabrasie, kan helpen om dode huidcellen te verwijderen en de celvernieuwing te stimuleren. Dit kan resulteren in een gladdere, meer stralende huid. Een zeer aan te bevelen behandeling.

Hydratatie

Roken kan de huid uitdrogen, dus het is belangrijk om de huid goed te hydrateren. PuurIrene kan hydraterende maskers, serums en crèmes aanbieden om de vochtbalans van de huid te herstellen. Bespreek de mogelijkheden op dit gebied met ons.

Antioxidantrijke behandelingen

Behandelingen met antioxidantrijke ingrediënten, zoals vitamine C, kunnen helpen om de huid te beschermen tegen schade door vrije radicalen die worden veroorzaakt door sigarettenrook.

Stimulatie van collageenproductie

Behandelingen die de collageenproductie stimuleren, zoals microneedling of radiofrequentie, kunnen helpen om de huidelasticiteit en stevigheid te verbeteren, wat op zijn beurt kan leiden tot een vermindering van rimpels en fijne lijntjes.

Huidversteviging

Behandelingen zoals ultherapie of laserbehandelingen kunnen helpen om de huid te verstevigen en te liften, waardoor de gevolgen van roken op de huidelasticiteit en stevigheid worden verminderd.

Aangepaste huidverzorgingsroutine

PuurIrene kan een op maat gemaakte huidverzorgingsroutine aanbevelen die specifiek is afgestemd op de behoeften van een rokershuid. Dit kan het gebruik van producten met antioxidanten, hydraterende ingrediënten en celvernieuwende ingrediënten omvatten. Wij staan je graag bij om advies te geven.

Aanbevolen artikelen

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *