Telefoonnummer

+ 31 (0)6 180 53 104

Email

informatie@puurirene.nl

Openingstijden

op afspraak

Microdermabrasie is een populaire cosmetische procedure die wordt gebruikt om de textuur en uitstraling van de huid te verbeteren. Het is een niet-invasieve methode die vaak wordt toegepast om de huid te exfoliëren, dode huidcellen te verwijderen en de productie van nieuwe huidcellen te stimuleren.

Hoe werkt microdermabrasie

Microdermabrasie maakt gebruik van een apparaat met een draaiende schurende kop of diamantpunten om de buitenste laag van de huid voorzichtig te exfoliëren1. Het verwijdert dode huidcellen en stimuleert de huid om nieuwe cellen te produceren. Dit proces kan helpen om de huidtextuur te verbeteren, fijne lijntjes, acne littekens en ongelijkmatige pigmentatie te verminderen.

Voordelen microdermabrasie

  • Verbetering van de huidtextuur en helderheid.
  • Vermindering van fijne lijntjes en rimpels.
  • Vermindering van acne littekens en vergrote poriën.
  • Egalisering van de huidskleur en vermindering van hyperpigmentatie.
  • Bevordering van een gezonde huidcelvernieuwing.

Verschillende Methoden

Er zijn twee hoofdtypen microdermabrasie: kristal en diamant. Bij de kristalmethode worden fijne kristallen op de huid geblazen en vervolgens samen met de dode huidcellen weggezogen. Bij de diamantmethode wordt gebruik gemaakt van een diamantkop die over de huid glijdt om de exfoliatie uit te voeren.

Hersteltijd en ongemak

Microdermabrasie is over het algemeen een pijnloze procedure en vereist meestal geen verdoving. Na de behandeling kan de huid enigszins rood of gevoelig zijn, maar dit verdwijnt meestal binnen enkele uren tot een dag. Er is minimale tot geen hersteltijd nodig.

Aantal behandelingen

Voor optimale resultaten worden vaak meerdere sessies van microdermabrasie aanbevolen, meestal met tussenpozen van enkele weken. Het exacte aantal sessies kan variëren afhankelijk van individuele behoeften en huidcondities.

Resultaten en voorzorgsmaatregelen

Patiënten kunnen na een reeks behandelingen een gladdere en stralendere huid opmerken. Het is belangrijk om de huid na de procedure te beschermen tegen de zon en een goede huidverzorging te volgen om de resultaten te behouden.

Geschiktheid

Microdermabrasie is geschikt voor de meeste huidtypes en kleuren, maar het is altijd aan te raden om een consult met een gekwalificeerde dermatoloog of huidtherapeut te hebben om te bepalen of de procedure geschikt is voor jouw huidconditie.

Direct een afspraak maken met PuurIrine in Baarle Nassau? Klik dan op de knop hieronder.

1 Wat is exfoliëren precies? Exfoliëren, ook wel bekend als peelen van de huid, is simpelweg het verwijderen van dode huidcellen, waardoor een nieuw en stralend huidoppervlak tevoorschijn komt. Dit betekent dat nieuwe huidcellen, die gezondheid uitstralen, de kans krijgen om tevoorschijn te komen.

Aanbevolen artikelen