Telefoonnummer

+ 31 (0)6 180 53 104

Email

informatie@puurirene.nl

Openingstijden

op afspraak

Microblading is een semi-permanente make-upprocedure waarbij een speciale handmatige pen wordt gebruikt om kleine snedes in de huid te maken, die vervolgens worden gevuld met pigment. Dit proces creëert de illusie van vollere wenkbrauwen en is bijzonder nuttig voor mensen die dunne, ongelijke of lichtgekleurde wenkbrauwen hebben.

Eerst een consult

Het proces begint met een consultatie waarbij de vorm, kleur en dichtheid van de wenkbrauwen worden besproken. Vervolgens wordt een geschikt ontwerp getekend.

De eigenlijke microblading-procedure omvat het maken van kleine, fijne sneden in de huid langs de wenkbrauwen, in een patroon dat lijkt op individuele haartjes. Deze sneden worden vervolgens gevuld met een pigment dat overeenkomt met de natuurlijke wenkbrauwkleur van de klant.

Mooie wekbrauwen

Microblading is semi-permanent, wat betekent dat de resultaten meestal 1 tot 3 jaar aanhouden, afhankelijk van de huidtype en levensstijl van de persoon. Omdat de kleur met de tijd kan vervagen, kunnen touch-ups of “kleurboosters” nodig zijn om de kleur op te frissen.

Voorzichtigheid geboden

Het is belangrijk om te onthouden dat, zoals bij elke procedure die snijwonden of puncties in de huid omvat, er een risico op infectie is. Het is daarom van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat de procedure wordt uitgevoerd door een gekwalificeerde professional in een schone, veilige omgeving en dat de nazorginstructies zorgvuldig worden opgevolgd.

Bijwerkingen

Bijwerkingen kunnen roodheid, zwelling en gevoeligheid op de behandelde gebieden omvatten. In zeldzame gevallen kunnen mensen een allergische reactie krijgen op het pigment of een huidinfectie ontwikkelen.

Nazorg instructies

We attenderen u erop dat de resultaten variëren en afhankelijk zijn van verschillende factoren, waaronder de huidskleur, huidtype en de naleving van de nazorg instructies. Het is daarom aan te raden om een consultatie te hebben met een gekwalificeerde professional zoals Irene om te bepalen of microblading de juiste keuze is voor u.

Het helingsproces

Na de microblading procedure, is er meestal een helingsproces dat ongeveer 4-6 weken duurt. Tijdens deze periode zal je huid genezen en het pigment dat tijdens de procedure werd aangebracht, vasthouden.

Aanbevelingen

Vermijd water en zweet

Probeer het behandelde gebied de eerste 7-10 dagen droog te houden. Dit betekent dat u voorzichtig moet zijn bij het wassen van uw gezicht en u moet proberen zware lichamelijke inspanning te vermijden die zweet kan veroorzaken.

Niet krabben of wrijven

De behandelde huid kan jeuken als deze geneest, maar u moet vermijden te krabben of te wrijven, omdat dit het pigment kan verstoren en littekens kan veroorzaken.

Wenkbrauw makeup

Vermijd zonlicht en UV-stralen:

Blootstelling aan de zon kan het pigment vervagen en het genezingsproces verstoren. Het is daarom belangrijk om uw wenkbrauwen te beschermen tegen direct zonlicht.

Vermijd make-up en huidverzorgingsproducten

Deze kunnen irritatie veroorzaken en het genezingsproces verstoren. Je moet wachten tot het gebied volledig genezen is voordat je deze producten weer gaat gebruiken.

Volg aanvullende instructies

Uw specialist van PuurIrene kan andere specifieke nazorginstructies geven, afhankelijk van je individuele situatie. Het is belangrijk om deze zorgvuldig op te volgen.

Ten slotte, houd er rekening mee dat de kleur van de wenkbrauwen onmiddellijk na de behandeling donkerder kan lijken. Dit is normaal en de kleur zal na verloop van tijd lichter worden naarmate uw huid geneest.

Onderzoek eerst

Microblading kan een geweldige manier zijn om de volheid en definitie van uw wenkbrauwen te verbeteren, maar zoals bij elke cosmetische procedure, is het belangrijk om uw eigen onderzoek te doen, de risico’s te begrijpen en een gekwalificeerde professional zoals PuurIrene te kiezen om de procedure uit te voeren.

Aanbevolen artikelen

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *