Telefoonnummer

+ 31 (0)6 180 53 104

Email

informatie@puurirene.nl

Openingstijden

op afspraak

Bruin worden tijdens de vakantie is het resultaat van blootstelling aan ultraviolette (UV) straling van de zon. Wanneer de huid wordt blootgesteld aan UV-straling, produceert het lichaam meer melanine, het pigment dat de huid zijn kleur geeft. Dit is een natuurlijke reactie van het lichaam om de huid te beschermen tegen verdere schade door zonlicht.

Aantrekkelijk, maar met een risico

Hoewel een zongebruinde huid voor sommige mensen aantrekkelijk kan zijn, kan langdurige blootstelling aan de zon leiden tot schade aan de huid, zoals vroegtijdige veroudering, pigmentvlekken, verlies van elasticiteit en een verhoogd risico op huidkanker.

Gebruik een zonnebrandcrème

Gebruik een breed-spectrum zonnebrandcrème met een beschermingsfactor (SPF) van 30 of hoger om uw huid te beschermen tegen zowel UVA- als UVB-straling. Breng zonnebrandcrème royaal aan en herhaal dit elke 2 uur, of vaker als u zwemt of transpireert. Er zijn handige apps voor op uw mobiel die u eraan herinneren dat het tijd is om te smeren.

Zoek schaduw tijdens de heetste uren

Zoek schaduw op tijdens de heetste uren van de dag, meestal tussen 10.00 en 16.00 uur, om te voorkomen dat je huid wordt blootgesteld aan intens zonlicht.

Bescherm uw huid met kleding

Draag beschermende kleding als u de deur uitgaat. Draag lichte, luchtige kleding met lange mouwen en een lange broek om je huid te beschermen. Draag een breedgerande hoed om uw gezicht en nek te beschermen en zonnebrillen met UV-bescherming om de ogen te beschermen.

Bruin worden door de zon

Blijf hydrateren

Hydrateer uw huid. Zorg ervoor dat uw huid gehydrateerd blijft door regelmatig vochtinbrengende crèmes en lotions aan te brengen, vooral na blootstelling aan de zon.

PuurIrene helpt

Uw Brabantse schoonheidsspecialiste kan u op verschillende manieren helpen om de huid gezond en in conditie te houden.

Hydraterende behandelingen

Een schoonheidsspecialist kan hydraterende gezichtsbehandelingen aanbieden om de vochtbalans in de huid te herstellen na blootstelling aan de zon.

Kalmerende behandelingen

Behandelingen met kalmerende ingrediënten, zoals aloë vera of kamille, kunnen helpen om de door de zon verbrande of geïrriteerde huid te kalmeren.

Exfoliatie

Bij PuurIrene kunnen we milde exfoliërende behandelingen aanbevelen om dode huidcellen te verwijderen en de celvernieuwing te bevorderen na blootstelling aan de zon.

Antioxidantrijke behandelingen

Behandelingen met antioxidantrijke ingrediënten, zoals vitamine C, kunnen helpen om de huid te beschermen tegen schade door vrije radicalen en om de huid te herstellen na blootstelling aan UV-straling.

Pigment behandeling

Huidverzorgingsadvies

PuurIrene kan persoonlijk advies geven over huidverzorgingsproducten en -routines die het beste passen bij je huidtype en de specifieke behoeften van uw huid na blootstelling aan de zon.

Behandeling van pigmentatie

Als u last heeft van pigmentvlekken of ongelijkmatige huidtinten door blootstelling aan de zon, kan Irene u adviseren over behandelingen en producten om de zichtbaarheid van deze vlekken te verminderen.

Huidverjonging

Voor mensen die tekenen van huidveroudering ervaren als gevolg van blootstelling aan de zon, zoals fijne lijntjes en rimpels, kan PuurIrene behandelingen aanbevelen om de huid te verjongen, zoals microneedling, laserbehandelingen of chemische peelings.

Aanbevolen artikelen

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *